Tiskové zprávy

IFS Aplikace pomohou výrobnímu podniku Spojené kartáčovny v jeho dalším rozvoji

Zveřejněno 02/04/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

Podpisem smlouvy mezi IFS Czech a společností Spojené kartáčovny 8. března 2010 byl zahájen projekt implementace IFS Aplikací, který poskytne SPOKARu moderní a stabilní platformu a informační systém pro rozvoj a výrazný obchodní růst.

Projekt je zaměřen na finanční řízení firmy, firemní procesy a podporu jejich workflow, propojení agend jednotlivých útvarů, práci s klienty a dodavateli společnosti, přechod od řízení pomocí úkolů k řízení pomoci cílů a ke kontrole jejich plnění s vazbou na hodnocení výkonu pracovníků a v neposlední řadě na zefektivnění práce s daty.

Po téměř dvouletém výběru informačního systému zvolila společnost Spojené kartáčovny pro svůj další rozvoj IFS Aplikace 7.5. Ekonomický ředitel společnosti ing. Pavel Koutenský k implementaci říká: „K pořízení nového informačního systému nás vedla nutnost zvýšení efektivity, prodejního a obchodního potenciálu, standardizace výrobního procesu a zabezpečení návaznosti na další firemní procesy, zejména pak finanční řízení, účetnictví, řízení lidských zdrojů. Důležitá je pro nás kontrola nákladů a výnosů a jejich vývoj a samozřejmě aktuální data a informace pro analýzu výroby i prodeje.“

Jednotlivé oblasti, které IFS Aplikace pokrývají, jsou vybrány po důkladné analýze zákazníka a souvisí s celým plánovacím, výrobním a prodejním procesem firmy. Implementace zahrnuje: IFS/Finance, IFS/Distribuce, IFS/Výroba, IFS/Sales & Marketing (CRM), IFS/Document Management, IFS/Enterprise Explorer (UI). Pokryty tak budou všechny požadované oblasti od marketingu a CRM přes prodej a expedici, plánování výroby, samotného výrobního procesu, nákupu, logistiky, až po oblasti finančního řízení, rozpočtu, účetnictví a správy dokumentů. Spuštění ostrého provozu IFS Aplikace je plánováno na 1. 11. 2010.

O společnosti Spojené Kartáčovny a.s.

Akciová společnost Spojené kartáčovny, výrobce produktů značky SPOKAR, je dědicem, nositelem a tvůrcem tradice kartáčnické výroby, která v Pelhřimově trvá více než 120 let. Jméno společnosti se stalo v České republice synonymem pro kartáčnické zboží. V současné době vyrábí přes 600 druhů výrobků a roční objem produkce přesahuje 700 mil. Kč. Společnost dodává výrobky širokému spektru zákazníků, od nadnárodních řetězců (např. IKEA) přes velkoobchodní distributory až po maloobchodní jednotky v ČR i zahraničí. Samozřejmostí je vysoká kvalita výroby, kterou dokládají certifikáty ISO 9001 a ocenění v soutěži Czech Top 100. Export představuje téměř 60 % celkové produkce, převážná část exportu přitom směřuje na náročné světové trhy. Více informací naleznete na www.SPOKAR.com.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Bratislavě. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.