Tiskové zprávy

Uživatelé IFS Aplikací mají zájem o projektové řízení

Zveřejněno 15/10/2010 | Kategorie : Altec,IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFS

Ve dnech 5. – 6. října 2010 se uskutečnilo setkání uživatelů IFS Aplikací, které uspořádala společnost IFS ve spolupráci se společností ALTEC, významným implementačním partnerem IFS. Dvoudenní program přinesl uživatelům z celé České a Slovenské republiky spoustu nových informací, prezentací nových řešení i možnost vyzkoušet si živě nové verze IFS Aplikací. Největší zájem projevili účastníci o nové projektově orientované řešení IFS Project Based Solution.

IFS pro své zákazníky uspořádala další ročník tradičního Setkání uživatelů. Účastníky v úvodu prvního dne přivítal Zdeněk Fous, výkonný ředitel IFS pro Českou a Slovenskou republiku: „Vítáme tuto příležitost vyměnit si vzájemně s našimi uživateli i partnery zkušenosti z provozu našich aplikací. Bez vzájemné komunikace a otevřené diskuse se zákazníky bychom nedokázali tak rychle reagovat na měnící se podmínky trhu a vyjít vstříc požadavkům zákazníků na změny, které praxe vyžaduje.“ Odbornou část setkání zahájil Pavel Bláhovec, ředitel obchodu a supportu IFS Czech, představením novinek a ukázkou snadné a uživatelsky příjemné práce s novým uživatelským rozhraním IFS Enterprise Explorer.

Účastníky akce nejvíce zajímala témata projektového řízení, konkrétně pak nové projektově orientované řešení IFS Project Based Solution, které na setkání představil Jozef Kovačik, ředitel IFS Slovakia. Z řady produktů IFS, které byly účastníkům představeny, zaujalo doplnění modulu pro zpracování Personalistiky a Mezd do standardní nabídky IFS Aplikací. Další velmi zajímavou prezentací bylo představení přínosů produktu APIS Business Intelligence. Jedná se o přehledný manažerský systém vyvinutý ve společnosti ALTEC, který lze s IFS Aplikacemi snadno propojit a získávat tak pravidelné reporty o stavu zakázek, jednotlivých projektech, vynaložených nákladech a návratnosti investic. Uvedené řešení představil Aleš Vancl, senior konzultant společnosti ALTEC.

Účastníci setkání měli možnost vidět také praktickou ukázku upgradu na verzi IFS Aplikace 7.5 ve společnosti ARMATURY Group. O své zkušenosti se podělil Libor Slavík ze společnosti ARMATURY a Pavel Štancl, projektový manažer IFS Czech.

Významným hostem setkání byl Marcin Taranek, president IFS CEE (Central&East Europe), který na začátku druhého dne promluvil o strategii IFS na lokálních trzích a podpoře, kterou korporace věnuje jednotlivým regionům. Nastíněna byla tak obchodní a servisní strategie IFS pro rok 2011, která koresponduje s cílem stát se jedním z předních dodavatelů ERP řešení pro výrobní segment v České a Slovenské republice.

Kromě odborné části setkání připravili organizátoři účastníkům příjemný večer plný klavírních variací.

Setkání bylo jako vždy vítanou oboustrannou příležitostí k výměně zkušeností, sdílení a předávání informací, seznámení se s novinkami a možností konzultovat s odborníky, manažery i techniky. Uživatelé měli možnost shlédnout ukázky práce v systému a dozvědět se o nových funkcionalitách, které jim mohou usnadnit jejich práci a být v praxi užitečnými pomocníky. Dokladem spokojenosti účastníků s průběhem setkání je mj. i vyjádření pana Tomáše Fojtíka ze společnosti Austin Detonator, který po setkání uvedl: „Děkuji za pěkné dva dny strávené s IFS v Hrotovicích, kde jsem měl možnost poznat nové vlastnosti systému, zajímavé lidi, jejich poznatky z praxe a mimo jiné i relaxovat.“

Partnerem této akce byla společnost ORACLE Czech s.r.o.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

O společnosti ALTEC

Společnost ALTEC je česká softwarová firma založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC. Více informací naleznete na www.ALTEC.cz.