Tiskové zprávy

ALTEC SLAVÍ 20 LET NA ČESKÉM TRHU S INFORMAČNÍMI SYSTÉMY

Zveřejněno 11/02/2011 | Kategorie : Altec,Tiskové zprávy |

Společnost ALTEC zahájila svou činnost v lednu roku 1991 a během 20 let svého působení na českém trhu se stala stálicí mezi významnými dodavateli podnikových informačních systémů. V současné době ALTEC zaměstnává přes 50 zaměstnanců, kteří tvoří zkušený a stabilní tým odborníků, jenž je oporou zákazníkům.

ALTEC zahájil svou činnost ve spolupráci s německou společností ORGAPLAN, jejíž podnikový informační systém DIALOG začal dodávat a implementovat na českém trhu. Již v roce 1992 uvedla společnost na trh také svůj vlastní informační systém pro mzdy a personalistiku PaM (dnešní PERMIS). V roce 1994 pak byla zahájena distribuce komplexního informačního systému DIALOG jako vlastního produktu společnosti ALTEC, ze kterého byl následně vyvinut produkt ALTEC Aplikace, dodnes hojně využívaný ERP systém určený primárně pro menší a střední podniky.

Mezi klíčové sady softwarových aplikací, které společnost ALTEC v dnešní době dodává, patří již zmíněné informační systémy vlastního vývoje i produkty partnerských společností se kterými ALTEC úzce spolupracuje. Nabídka produktů vlastního vývoje zahrnuje podnikový informační systém ALTEC Aplikace, přehledný systém pro personalistiku a mzdové výpočty PERMIS a moderní manažerský informační systém APIS. Z partnerské produkce je to pak v prvé řadě sada podnikových aplikací švédské společnosti Industrial & Financial Systems (IFS AB) – IFS Aplikace, řadící se mezi špičkové světové ERP systémy, dále pak komplexní podnikový informační systém české společnosti DC Concept – QI a speciální řešení pro správu dokumentů společnosti Motive Systems Inc., M-Files.

„Již při založení společnosti ALTEC a.s. v roce 1991 jsme si řekli, že se budeme soustředit na náš core business, tj. vývoj a implementaci podnikových informačních systémů a nebudeme tříštit naše síly v jiných, byť třeba finančně zajímavějších obchodních aktivitách mimo náš obor. Dnes můžeme říci, že to bylo správné rozhodnutí, díky kterému jsme si na českém trhu informačních systémů vydobyli stabilní postavení, které dnes máme. S řadou našich klientů jsme v obchodních vztazích 10, 15 i více let. Vytvořili jsme si s nimi skutečně partnerský vztah a získali tak cenné zázemí, na kterém můžeme dále stavět,“ uvádí Ing. František Čulík, generální ředitel společnosti ALTEC.

O společnosti ALTEC

Společnost ALTEC je česká softwarová společnost založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC. Více informací naleznete na www.altec.cz.