Tiskové zprávy

ČD – Telematika obhájila certifikát k provozování SAP zákaznického centra

Zveřejněno 18/03/2011 | Kategorie : ČD Telematika,Tiskové zprávy |

ČD – Telematika obhájila a recertifikovala všechny činnosti spojené s provozování zákaznického SAP centra. Certifikát „Customer Center of Exptertise“ (COE) získala na základě úspěšných výsledků re-certifikačního auditu, který probíhal v ČD – Telematice na přelomu roku. Díky certifikátu COE mají specialisté zákaznického centra přístup do znalostních databází, přednostní přístup k novým verzím a uživatelé SAP tak výhody rychlých zásahů a pomoci při řešení problémů.

„Certifikát COE získala ČD – Telematika v roce 2004. Zákaznické centrum SAP provozuje ČDT pro podniky s celkovým počtem zaměstnanců přesahujícím 40 000 o celkovém objemu databází větším než 5 TB. Řešíme cca 5 000 nahlášených požadavků a incidentů ročně. Pro 2500 uživatelů systémů SAP fungujeme v režimu 24 x 7. Díky týmu specialistů se dlouhodobě daří dodržovat procento dostupnosti provozovaných systémů vyšší než 99 procent. Procento vyřešených problémů v rámci zákaznického centra s garantovanou dobou odezvy přesahuje 97%. Požadavků, které vyžadují eskalaci na globální centrum servisní podpory společnosti SAP, je méně než 60 ročně“, říká Ing. Michal Drápala, ředitel úseku Systémy a technologie. „Zákaznické centrum SAP je poskytováno jako součást služeb outsourcingu systémů SAP a jeho činnost bude dále rozvíjena a rozšiřována pro další zákazníky “.

Kromě těchto služeb poskytuje ČD – Telematika také aplikační poradenství a implementace SAP, upgrade a migrace systémů SAP, hosting, administraci a podporu provozu ICT, monitoring a optimalizaci provozních parametrů a projektové řízení. Více informací najdete na www.cdt.cz

O společnosti ČD – Telematika

ČD – Telematika a.s. je silná a stabilní společnost poskytující ICT řešení a služby. Zároveň patří k významným poskytovatelům telekomunikačních služeb. Specializuje se na sektor železniční dopravy a spolupracuje i se zákazníky z mnoha dalších oborů. Poskytuje špičkové služby v oblasti systémové integrace, ERP systémů, vývoje aplikací pro drážní sektor, veřejnou správu i komerční subjekty. Nabízí outsourcing širokého spektra informačních technologií od provozu aplikací až po servis a údržbu telekomunikační a sdělovací infrastruktury. K poskytování špičkových služeb a produktů využívá druhou největší ICT infrastrukturu v České republice, centrální úložiště dat, serverové farmy, vývojová, servisní a další specializovaná pracoviště. Více na: www.cdt.cz.