Tiskové zprávy

PLÁNOVÁNÍ VÝROBY – RYCHLE, LEVNĚ, VČAS

Zveřejněno 22/06/2011 | Kategorie : Altec,Tiskové zprávy |

Seminář s názvem „Plánování výroby – rychle, levně, včas“, který začátkem června uspořádala společnost ALTEC ve spolupráci se společností inSophy, zaujal účastníky nejen z oblasti výroby, ale i z úseku ekonomiky a obchodu. Důvodem bylo představované řešení pro plánování výroby, které lze efektivně využívat ve všech zmíněných odděleních a plán výroby tak simulovat dle konkrétních potřeb daného podniku.

Seminář se konal v konferenčním sálu Penzionu za vodou ve Dvoře Králové nad Labem. Akce se zúčastnilo přes 30 zástupců z řad stávajících i potenciálních zákazníků společnosti ALTEC, kteří ocenili především příležitost seznámit se s novými trendy v oblasti plánování výroby.

Hlavním tématem semináře bylo využití APS (Advanced Planning and Scheduling) systémů v praxi. Tato řešení obecně zajišťují výrazné přínosy v různých odvětvích od automatizovaných sestavování optimálních materiálově-kapacitních výrobních plánů, přes efektivní plánování času a úkolů jednotlivců i celých týmů, až po dynamické rozvrhování lidských a technologických zdrojů. Nasazení těchto inteligentních systémů v podniku přináší výrazné zkrácení reakční doby na změny a zvýšení efektivity při využívání zdrojů podniku.

V rámci hlavního programu byl Ondřejem Komendou ze společnosti inSophy představen progresivní systém pro plánování výroby inPlan. Toto řešení je moderním nástrojem pro optimalizaci, plánování a řízení výroby. Do výrobních podniků přináší např. možnosti pružných reakcí na změny a sladění požadavků obchodu s možnostmi výroby, inPlan může být implementován jako nezávislý software i jako rozšiřující modul stávajícího ERP systému.

Přednosti APS systémů pak doplnil Martin Myška ze společnosti ALTEC, která je distribučním partnerem inSophy a podílí se též na dalším vývoji software inPlan. Cílem partnerství obou společností je především poskytnout zákazníkům z výrobní sféry komplexní služby v oblasti plánování a řízení výroby. APS systém inPlan svými vlastnostmi vhodně doplňuje a rozšiřuje funkcionalitu standardních ERP systémů, které ALTEC nabízí – ALTEC Aplikace, QI i IFS Aplikace.

Velmi zajímavou ukázku z praxe na závěr předvedl posluchačům Martin Sovka ze společnosti Dřevozpracující družstvo Lukavec (DDL), která inPlan v kombinaci s ERP systémem IFS Aplikace úspěšně využívá již déle než 2 roky. Účastníci seminář hodnotili jako velmi přínosný, neboť poskytl odpovědi na většinu otázek a systém inPlan obhájil své opodstatněné využití ve výrobních společnostech.

Vzhledem k hojné účasti, pozitivnímu ohlasu konaného semináře a neustálému zájmu o problematiku APS systémů připravují společnosti ALTEC s inSophy obdobný seminář už na podzim tohoto roku.

O společnosti inSophy

Společnost inSophy s.r.o., fungující původně od roku 2003 jako tzv. znalostní ateliér, vyvíjí a implementuje nestandardní a analyticky náročná matematicko-softwarová řešení. V současné době se zaměřuje na optimalizaci a zlepšování výrobního plánování. Díky know-how v oblastech matematiky, softwarového inženýrství a business modelování byl vyvinut software inPlan patřící do rodiny plánovací technologie APS (Advanced Planning and Scheduling). Více informací naleznete na www.insophy.cz.

O společnosti ALTEC

ALTEC a.s. je česká softwarová společnost založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DC Concept. Více informací naleznete na www.altec.cz.