Tiskové zprávy

IFS: standardizace projektů vede k udržení efektivity a dlouhodobého ekonomického růstu

Zveřejněno 12/05/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

Společnost IFS, přední světový výrobce podnikových aplikací, na základě výsledků studie agentury Forrester Consulting doporučuje, aby si firmy osvojily nový způsob uvažování v duchu dlouhodobě udržitelné efektivity. Výsledky studie totiž ukazují, že společnosti, které standardizují své klíčové projekty a nástroje, jsou dlouhodobě úspěšnější.

Ze studie také vyplývá, že před projektově orientovanými organizacemi je stále řada překážek, které musí překonat, pokud chtějí uspět a růst v nově nastartované ekonomice. Plného přehledu a kontroly nad projekty lze dosáhnout jedině integrovaným a standardizovaným přístupem. K problémům dochází, když jsou projekty plánovány a monitorovány mimo normální podnikové systémy – v takových případech je totiž nemožné sledovat a chápat, jaký mají jednotlivé projekty dopad na celkovou výkonnost firmy.

Klíčová zjištění studie agentury Forrester:

• Společnosti, které standardizovaly postupy a nástroje, jsou dlouhodobě úspěšnější.

• Společnosti, které zavedly projektová řešení jako standard, dosáhly větší předvídatelnosti projektů, protože o nich mají lepší přehled.

• Absence dostatečných informací způsobuje značná zpoždění projektů a duplicitu práce.

• Společnosti dostatečně nevyužívají dostupné technologie ke zlepšování svých schopností a vyspělosti.

„Globální organizace, které dokážou efektivněji řídit své klíčové projekty, jsou v době ekonomického zotavení lépe připraveny na rychlý návrat k růstu než jiné společnosti,“ řekl Alastair Sorbie, prezident a generální ředitel společnosti IFS. „Pro stabilní dosahování hmatatelného růstu si organice musí osvojit nový způsob uvažování zaměřený na dlouhodobě udržitelnou efektivitu. To znamená nasadit moderní podnikové systémy pro trvale efektivní řízení klíčových projektů,“ dodal,

Oblasti standardizace projektů a jejího vlivu na růst organizace se hodlá společnost IFS nadále věnovat, a sice v rámci studie zaměřené na nový model uvažování v duchu dlouhodobě udržitelné efektivity, na které IFS spolupracuje s organizací International Project Management Association (IPMA). Studie bude mimo jiné zkoumat i rozsah, v němž se společnosti snaží řídit své nejzásadnější projekty a osvědčené postupy v této oblasti. Cílem je prokázat obchodní hodnotu projektového řízení a nového uvažování zaměřeného na dlouhodobě udržitelnou efektivitu.

„Je to zajímavá oblast, která si zaslouží další zkoumání,“ řekl profesor Brane Semolic, předseda rady pro vedení výzkumů IPMA. „Firmy se v dnešním konkurenčním prostředí snaží předvést akcionářům i zákazníkům hmatatelný růst a ziskovost, která nespočívá jen v opatřeních na úsporu nákladů. IPMA dlouho zastává názor, že projektové řízení k tomu může výrazně přispět, a velice se těší na spolupráci se společností IFS. Našich padesát členských organizací po celém světě má výborné předpoklady pro zkoumání toho, jak efektivní projektové řízení přímo přispívá k růstu společností. Společně se nám podaří vypracovat metodiky nejlepších postupů pro udržitelně efektivnější projektové řízení.“

Další obsah

Další informace o kampani IFS Sustainable Efficiency najdete na webu: www.sustainable-efficiency.net.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Bratislavě. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

O organizaci IPMA

IPMA je přední světová nezisková organizace zabývající se projektovým řízením. IPMA reprezentuje více než 50 asociací projektového řízení ze všech světových kontinentů. Aktivně propaguje metody projektového řízení ve firmách a organizacích po celém světě. Ve snaze zvyšovat uznání této profese certifikujeme projektové manažery, oceňujeme úspěšné projektové týmy a výzkumné projekty a vydáváme řadu publikací zabývajících se projektovým řízením. Další informace o organizaci IPMA jsou k dispozici na webu www.IPMA.ch.