Tiskové zprávy

Společnosti IFS Czech a aplis.cz uzavřely dohodu o spolupráci

Zveřejněno 02/12/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFSIFS Czech rozšiřuje standardní funkce IFS Správy dokumentů o moderní sofistikované řešení společnosti aplis.cz. Jedná se o přidanou hodnotu nástrojů pro řízení a správu podnikových procesů. Přehledně a snadno jsou tak zpracovávány jak papírové, tak elektronické dokumenty, jako jsou např. zprávy obdržené prostřednictvím datových schránek, smlouvy, objednávky, faktury, ale i CAD modely sdílené s obchodními partnery.

Předmětné řešení vychází z ověřené a uživatelsky zcela konzistentní integrace aplikace abcSuite společnosti aplis.cz do prostředí IFS Enterprise Exploreru. Inovativní řešení tak významným způsobem přispívá k přehledné a komplexní práci s dokumenty v reálném čase v jednotném uživatelském prostředí. Zahrnuje např. správu servisních smluv a s tím úzce související činnosti jako je zpracování objednávek, podporu procesů dodávek a fakturaci servisních služeb, dále správu podnikového majetku, řízení pracovních cest, a v neposlední řadě také ochranu životního prostředí, která je vedena zcela v souladu s platnou legislativou České republiky.

Kromě nezbytných bezpečnostních atributů tohoto řešení je přínosná i možnost uživatelské administrace přístupových práv a uživatelsky nastavitelné definice vlastních procesů (workflow).

Hlavní přínosy

• Snadná a rychlá orientace v podnikových dokumentech

• Okamžitý přístup k dokumentům

• Zamezení duplicitního vytváření a ukládání dokumentů

• Bezpečné uložení dat v rámci jednoho úložiště

• Úspora nákladů na archivaci dokumentů

„Řešení společnosti aplis.cz vhodně doplňuje standardní funkcionalitu IFS Aplikací. Našim zákazníkům tak chceme poskytnout opravdu komplexní přehled o podnikových dokumentech a v maximální míře tak zjednodušit nezbytnou administrativu,“ uvádí k tomu Pavel Bláhovec, ředitel obchodu a supportu IFS Czech.

“Přinášíme zákazníkům inovativní a komplexní řešení v oblasti správy dokumentů, které jim plně pokryje potřeby v rámci celého životního cyklu práce s dokumenty. Vyřešíme jim tak nejenom běžné potřeby, jako jsou firemní archivy a oběhy dokumentů, ale rovněž oblasti vstupu a digitalizace dokumentů včetně dlouhodobé archivace dokumentů po jejich zpracování”, říká Jindřich Šavel, ředitel společnosti aplis.cz. „Domnívám se, že právě úzká a procesně orientovaná integrace s moderním podnikovým systémem jako jsou IFS Aplikace, může zákazníkům přinést kvalitativně novou úroveň práce s informacemi v organizacích, a to zejména v oblasti propojení strukturovaných (transakčních) a nestrukturovaných dat – dokumentů”, dodává Jindřich Šavel.

O společnosti aplis.cz

Společnost aplis.cz je od svého vzniku v roce 1995 zaměřena na vývoj a dodávku robustních řešení postavených na platformě Oracle. Toto dlouhodobé exklusivní zaměření vedlo ke vzniku unikátního know how – znalosti vývojových nástrojů a technologií Oracle. Původní vývoj client-server aplikací se v souladu s požadavky trhu postupně přenesl do oblasti internetových databázových řešení, kterým se společnost aplis.cz věnuje již od roku 1997. V roce 2000 byla na trh uvedena první vlastní aplikace pro e-commerce hosting s názvem @Shop™. V průběhu následujících let byla doplněna o další moduly (DMS, CRM, Web publikační systém, Catalog Exchange, …) a tak vznikla ucelená řada produktů abc Suite (aplis Business Communications Suite). Ta se s úspěchem používá v celé řadě odvětví od telekomunikací a obchodu až po státní správu a samosprávu. Kromě vlastních produktů aplis.cz působí ve sféře poskytování profesionálních služeb v oblasti partnerských technologií. Z tohoto důvodu je dlouholetým partnerem společností Oracle a Sun Microsystems (dnes také ORACLE) pro dodávky a implementace internetových technologií. Během své existence aplis.cz realizoval celou řadu projektů pro významné české i nadnárodní společnosti. Více informací naleznete na www.APLIS.cz.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.