Tiskové zprávy

I.D.C. Holding přechází na IFS Aplikace verze 7.5

Zveřejněno 02/06/2011 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

I.D.C. Holding používá IFS Aplikace pro plánování a řízení výroby již od roku 2004. Aplikace pokrývají nejen procesy výroby, ale i ekonomiku, logistiku, SCM, workflow management a řízení kvality v mateřské společnosti na Slovensku i v dceřiných společnostech v Maďarsku, Polsku a České republice. Informační systém se stal zdrojem konkurenční výhody a základem pro další rozvoj podnikové informatiky. Umožnil řídit náklady dceřiných firem.

Na základě zkušeností a výsledků, kterých společnost v posledních pěti letech dosáhla, se management rozhodl pro další rozvoj IFS Aplikací a pro upgrade na novou verzi 7.5. v modulech Výroba, Distribuce, Finance, Řízení jakosti, Řízení projektů a Správa dokumentů. Hlavními přínosy nové verze v modulu Finance jsou flexibilita v účetních operacích a statistikách, možnost tvorby různých typů faktur v různých měnách, řízení cash-flow (Cash Box funkcionalita). V modulech Výroba a Distribuce lze lépe sledovat a řídit náklady na materiál, skladové zásoby, sezonní výrobu, marketingové kampaně či vytvářet logistické clustry v řetězci SCM.

„Informační systém se pro nás stal zdrojem konkurenční výhody a základem pro další rozvoj podnikové informatiky, umožnil spolupráci v dodavatelském řetězci, zlepšil řízení zásob. Umožňuje nám řídit náklady dceřiných společností, dokáže stanovit přesné náklady a výnosy konkrétní objednávky hned po vyprodukování výrobku“, popisuje Ing. Marek Gombita, finanční ředitel I.D.C. Holding. „Hlavní přínos vidíme také v podpoře spolupráce s dodavateli a odběrateli. IFS Aplikace nám pomáhají snižovat vstupní náklady na zásoby a řídit zásoby výrobků. SCM funkcionalita v IFS Aplikacích nám umožnila dosáhnout snížení cen obalů o několik procent, a to konkrétně propojením údajů plánu prodeje s plánováním výroby. Na základě plánování výroby a prodeje v naší společnosti zasíláme dodavatelům obalů prognózy spotřeby. Včasné a přesně vypočítané údaje z IFS Aplikací si náš dodavatel vyhodnotí a lépe rozloží plán výroby a díky tomu pro nás může obalový materiál vyrobit levněji,“ uvádí Marek Gombita.

Implementace nové verze 7.5 by měla trvat přibližně 10 měsíců. Kompletní přechod na novou verzi chce společnost realizovat v rámci účetního období, a to bez změny počtu uživatelů. Cílem upgradu je zvýšit kompatibilitu systému na celosvětovou úroveň a zavést funkcionalitu pro režim MultiSite přímo v jádru aplikace. Nová verze 7.5 tak bude zajišťovat potenciál pro globalizaci řízení procesů v rámci společností ve skupině I.D.C. Holding.

O společnosti I.D.C. Holding

Akciová společnost I.D.C. Holding je úspěšným slovenským potravinářským výrobcem. Mateřská společnost sídlí v Bratislavě, další dva výrobní závody se nacházejí rovněž na Slovensku (Pečivárně Sereď a Figaro Trnava). V zahraničí vlastní I.D.C. Holding tři dceřiné obchodní společnosti, a to konkrétně v Maďarsku, Polsku a České republice. Společnost včetně svých dceřiných firem zaměstnává celkem víc jak 1000 pracovníků a její obrat dosahuje 80 mil. EUR. Konsolidované tržby se pohybují mezi 105 až 115 mil. EUR. Hlavní činností společnosti je výroba a prodej trvanlivého, polotrvanlivého pečiva a cukrovinek. Více informací naleznete na www.IDC.sk.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.