Tiskové zprávy

Studie IFS dokazuje rostoucí zájem o mobilní přístup k ERP

Zveřejněno 25/09/2011 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

Společnost IFS, přední světový dodavatel podnikových aplikací, zveřejnila studii, z níž vyplývá, že většina výrobních ředitelů nemá téměř žádný přístup k podnikovým informačním systémům prostřednictvím mobilních zařízení.

Studie je výsledkem rozsáhlého průzkumu, který společnost IFS realizovala ve spolupráci s analytickou agenturou Mint-Jutras a kterého se zúčastnilo více než 281 výrobních ředitelů. Pouze 27 % z nich uvedlo, že může některé funkce podnikového softwaru obsluhovat pomocí mobilního zařízení. Celých 47 % respondentů však konstatovalo, že přístup k ERP prostřednictvím mobilního zařízení mají velmi omezený nebo žádný.

Respondenti potvrdili, že možnosti mobilního přístupu přikládají při výběru ERP a dalšího podnikového softwaru velký význam. Nejde však jen o možnost přístupu, ale také o intuitivnost rozhraní. 82 % dotázaných dokonce uvedlo, že rozhraní pro ně bylo při výběru dané softwarové aplikace stejně důležité, jako funkcionalita.

Studie zároveň popisuje, jaká mobilní zařízení v současnosti výrobní ředitelé používají nebo plánují používat. Aktuálně vítězí chytré mobilní telefony, které však velmi brzy nahradí iPhony či tablety, které jsou pro práci s podnikovými aplikacemi mnohem praktičtější, neboť mají větší display. Společnost IFS si nastupující éru mobilní doby dobře uvědomuje a zareagovala na ni nedávným uvedením svých mobilních aplikací Touch Apps, které jsou určeny pro mobilní zařízení s operačním systémem Android či iPhone. IFS Touch Apps jsou propojeny s ERP řešením IFS Aplikace prostřednictvím služby IFS Cloud, která běží v rámci veřejného cloudu Windows Azure společnosti Microsoft.

„Uvědomujeme si současný i budoucí význam mobilního přístupu k podnikovým datům,“ řekl Dan Matthews, technologický ředitel společnosti IFS.

„Rozmach mobilních zařízení zaznamenáváme i v našich zeměpisných šířkách,“ říká ředitel obchodu a podpory IFS Czech Pavel Bláhovec. „Stále více zaměstnanců výrobních společností musí fungovat v terénu, pro ně je tedy mobilní přístup k podnikovému systému nezbytný. Kontrola skladových zásob, cashflow nebo vytváření obchodních nabídek vzdáleně je našimi zákazníky z výrobní sféry stále více vyžadováno,“ dodává.

Studii „IFS ERP Mobility Survey; Overview and Projections on Remote Access to Enterprise Data“ si můžete stáhnout na adrese http://download.ifsworld.com/ERP_Mobility.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete nawww.IFSWORLD.com.

O společnosti Mint Jutras

Mint Jutras je nezávislá konzultační firma specializující se na analýzy a výzkum dopadu podnikových aplikací na výrobu a obchod. Poskytuje konzultační činnost v oblasti ERP. Nabízí poradenství při rozhodování produktů a řešení a pomáhá výrobním společnostem maximalizovat jejich ROI ve výrobě i marketingu. Více informací najdete na www.MINTJUTRAS.com.