Tiskové zprávy

Spolupráce IFS Czech a 3E Praha Engineering

Zveřejněno 21/11/2011 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

V poslední době je integrace CAD/CAM systémů do kontextu podnikových informačních systémů stále více diskutovaným tématem. Tyto systémy bývají v celopodnikovém systému zpravidla podporovány, ne vždy však úplně vyhovujícím způsobem. Stále více je proto žádoucí integrace CAD/CAM systémů přímo do podnikového IS. Propojením IFS Aplikací s produkty poskytovanými společností 3E Praha Engineering tak IFS přichází s uceleným komplexním řešením pro konstrukční a výrobní společnosti.

Společnost IFS navázala spolupráci s akciovou společností 3E Praha Engineering, která je v současné době jedním z předních a největších dodavatelů CAD/CAM/PDM systémů v České republice a na Slovensku. Do standardní nabídky produktů této společnosti patří softwarové systémy pro podporu strojírenského konstrukčního procesu a souvisejících inženýrských činností (CAD), dále softwarové produkty pro řízení těchto procesů a související dokumentace (PDM) a produkty pro řízení CNC technologií (CAM).

Data, která vzniknou při vývoji a konstrukci, po převedení do podnikového IS slouží k dalšímu plánování a řízení výroby. Konstruktér odvede svou práci v CAD systému, a po vytvoření výkresové dokumentace a kusovníku jednoduše nové položky převede – vytvoří – v ERP systému, kde je možné okamžitě doplnit další data, a následně ihned naplánovat a realizovat výrobu například prototypu nebo série. Čas od započetí vývoje po dokončení výroby se tedy podstatně zkracuje, a navíc je na minimum eliminována pravděpodobnost chyb při přenosu dat.

„Naším cílem je poskytnout zákazníkům z řad konstrukčních a výrobních organizací větší komfort při vytváření výkresové dokumentace výrobků, 3D modelů, provádění výpočtů a simulací, a v neposlední řadě také seznamů položek jednotlivých sestav – tzv. kusovníků,“ uvádí k tomu Zdeněk Fous, výkonný ředitel IFS pro Českou a Slovenskou republiku.

Hlavní přínosy

• Zjednodušení práce konstruktéra – pro konstruktéry znamená jednoduše předat výkresy a data k dalšímu zpracování s možností zobrazení základních převedených dat přímo v ERP systému.

• Plynulejší plánování a řízení výroby – pro pracovníky výroby a logistiky zejména odpadá nutnost zadávat nová data ručně podle zpracovaných podkladů v konstrukci a možnost zobrazovat a pracovat s výkresy, pokud jsou připojené k položkám či kusovníkům.

• Minimalizace chyb způsobených přenosem a převodem dat – využití propojení CAD/CAM s ERP systémem přináší možnost ukládat všechna data jednotně na definovaná úložiště, kde jsou data k dispozici všem oprávněným uživatelům, a to i při vzdáleném přístupu.

• Zkrácení času potřebného na přenos dat – vývojové oddělení může být jedno centrální, data převedená do ERP se mohou dále využívat v pobočkách, které jsou kdekoliv jinde.

Integrací podnikového informačního systému IFS Aplikace s produkty společnosti 3E Praha Engineering je tak možné vyřešit hned několik problémů zároveň. Po vytvoření příslušné dokumentace nezbytné pro plánování výroby, je možné ji uložit na definovaném místě a připojit k ní i ostatní související dokumenty a soubory například z oblasti logistiky, sledování skladových zásob, souvisejících ekonomických systémů atp. Díky tomu je i v případě opakované výroby snadné jen několikrát kliknout a začít opět vyrábět.

O společnosti 3E Praha Engineering

Akciová společnost 3E Praha Engineering vznikla v roce 1990 jako softwarová distribuční firma. Postupem času se změnila v technickou kancelář, jejíž hlavní nabídku tvoří dodávky CAD/CAM/PDM systémů a souvisejícího aplikovaného suportu z oblasti konstrukčních prací a technologické přípravy výroby. V současné době je 3E Praha Engineering jedním z předních a největších dodavatelů CAD/CAM/PDM systémů v České republice a na Slovensku. Za dobu své dvacetileté existence získala firma rozsáhlou řadu vědomostí a zkušeností, o které se opírá při realizaci dodávek i poskytovaných služeb. Ve svém fungování má oporu v kvalitním kádru zaměstnanců, kteří představují špičku ve svém oboru. Více informací naleznete na www.3EPRAHA.cz.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.