Tiskové zprávy

VIADRUS a MS UTILITIES & SERVICES volí IFS Aplikace

Zveřejněno 21/11/2012 | Kategorie : Altec,IFS Czech,Tiskové zprávy |

Akciové společnosti VIADRUS a MS UTILITIES & SERVICES, které patří k nástupnickým společnostem významné české strojírenské a hutní společnosti ŽDB GROUP, podepsaly smlouvu na pořízení a implementaci podnikového informačního systému IFS Aplikace. Dodavatelem systému a veškerých souvisejících služeb budou společnosti IFS Czech a ALTEC.

Společnost VIADRUS patří k předním českým výrobcům kotlů, litinových radiátorů, litinových odlitků a dalších výrobků z oblasti topenářské techniky, společnost MS UTILITIES & SERVICES podniká v oblasti výroby a distribuce energetických médií a zabývá se dále poskytováním služeb v oblasti odpadového hospodářství, dopravy, informačních a telekomunikačních systémů.

Cílem nasazení nového informačního systému je vytvořit nezbytné předpoklady pro podstatné zvýšení efektivity a účinnosti veškerých podnikových procesů a operací v uvedených společnostech a posílení jejich konkurenceschopnosti na trhu. V obou společnostech bude informační systém IFS Aplikace využívat až 400 uživatelů, a to v oblastech plánování a řízení výroby, technické přípravy výroby, nákupu, prodeje, financí, účetnictví a pro podporu strategického řízení. Jednotlivé moduly nového informačního systému budou do provozu uváděny postupně, celý projekt implementace bude dokončen ve třetím čtvrtletí 2013.

„Pro IFS Aplikace jsme se rozhodli po důkladném výběru proto, že přinášejí možnosti jednotného pohledu na celý podnik, mají velmi dobře vymodelované procesy s možností modifikací a jedná se o ucelené a flexibilní řešení s moderním uživatelským rozhraním, které, jak doufáme, nám umožní do budoucna růst a pružně reagovat na požadavky trhu“, říká Pavel Dráb, ředitel IT společnosti MS UTILITIES & SERVICES zajišťující služby pro obě společnosti. „Stávající informační systém již neodpovídal současným požadavkům na jednotný pohled na informace, který je pro rozvoj společnosti nezbytný.“

František Čulík, generální ředitel společnosti ALTEC, dodává: „Jsme rádi, že při tomto projektu můžeme zúročit naše zkušenosti z oblasti podnikových informačních systémů ve výrobních společnostech. Naše služby s úspěchem využívají desítky českých a slovenských výrobních firem a my věříme, že naše řešení pomůže i v tomto případě k získání konkurenční výhody pro našeho zákazníka. IFS Aplikace patří k tomu nejlepšímu, co je dnes na světovém trhu ERP systémů k dispozici a dále se rozvíjejí v souladu s požadavky uživatelů z celého světa, mezi kterými je již přes 70 českých a slovenských podniků.“

Implementace nového informačního systému byla zahájena v září 2012 a první moduly nového systému budou spuštěny do rutinního provozu v lednu 2013. V průběhu roku 2013 pak budou postupně uváděny do provozu další moduly, tak, aby celý systém byl v plném provozu nejpozději na konci třetího čtvrtletí 2013.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

O společnosti ALTEC

Společnost ALTEC je česká softwarová firma založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC. Více informací naleznete na www.ALTEC.cz.

O společnosti VIADRUS a.s.

Společnost VIADRUS patří k předním českým výrobcům kotlů a litinových radiátorů, litinových odlitků a dalších výrobků z oblasti topenářské techniky, své výrobky exportuje do více jak 30 zemí 4 kontinentů. Společnost patří k nástupnickým společnostem významné české strojírenské a hutní společnosti ŽDB GROUP a.s. Více informací naleznete na www.VIADRUS.cz.

O společnosti MS UTILITIES & SERVICES a.s.

MS UTILITIES & SERVICES a.s. podniká v oblasti výroby a distribuce energetických médií a zabývá se dále poskytováním služeb v oblasti odpadového hospodářství, dopravy, informačních a telekomunikačních systémů. Společnost patří k nástupnickým společnostem významné české strojírenské a hutní společnosti ŽDB GROUP a.s. Více informací naleznete na www.MS-US.cz.