Tiskové zprávy

Společnost IFS™ představuje čtvrtou generaci mobilních řešení pro servis a údržbu

Zveřejněno 18/02/2013 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFS, globální společnost zabývající se vývojem podnikových aplikací, spustila čtvrtou generaci mobilního klienta pro servis a údržbu. Klient běží na smartphonech a tabletech se systémem Android. Toto řešení přináší robustní funkce pro správu servisu, podporuje režim práce off-line a nabízí intuitivní uživatelské rozhraní.

Nové řešení využívá prvotřídní mobilní technologii Metrix Mobile pro systém Android určenou pro práci v terénu, kterou společnost IFS získala akvizicí společnosti Metrix v loňském roce. Toto řešení je integrováno do IFS Aplikací a představuje kompletní mobilní aplikaci pro správu údržby a servisu v terénu. Vzhledem k tomu, že je optimalizována pro systém Android, nová verze rozšiřuje stávající mobilní řešení společnosti IFS určená pro platformu Microsoft Windows Mobile.

„Jsme spokojeni s tím, jak rychle se nám podařilo začlenit Metrix Mobile do IFS Aplikací. Pouhých pět měsíců po akvizici představujeme beta verzi obsahující obě řešení,“ komentuje Thomas Säld, viceprezident výzkumu a vývoje ve společnosti IFS. „Toto řešení je velmi intuitivní, skvěle vypadá a pohodlně a snadno se používá. Především je však lze jednoduše nakonfigurovat tak, aby reflektovalo postup práce uživatele. Naši zákazníci mohou toto řešení začít okamžitě využívat jako standardní funkci. Uvedením tohoto řešení se nám rovněž daří plnit cíl stát se globálním lídrem trhu v oblasti mobilní správy údržby a servisu.“

Nové řešení si poradí s celým procesem – od okamžiku přijetí objednávky technikem až po její vykázání a odeslání zpět na server z mobilního zařízení. Aktualizace stavu práce jsou zaznamenávány do pracovní objednávky a okamžitě odesílány do dispečinku. Technik v terénu může pořizovat fotografie, využívat navigaci včetně mapy a dokončit úlohu vyplněním informací o čase, materiálu a nákladech. Prostřednictvím funkce řešení dotazů lze veškerá data pořízená v terénu – od pokynů týkajících se pracovní bezpečnosti – až po data související s péčí o zákazníka – snadno konfigurovat pro každého zákazníka a typ pracovního procesu zvlášť.

Správa zaměstnanců v terénu je upřednostňovanou sférou a současně jednou z oblastí, do kterých společnost IFS v průběhu uplynulých let výrazně investovala. Dnešní zpráva je současně milníkem v historii produktů společnosti IFS, neboť kombinuje ERP infrastrukturu IFS Aplikací s předními funkcemi pro organizaci zdrojů modulu IFS 360 Scheduling a prvotřídními funkcemi řešení Metrix Mobile. V konečném důsledku se tak podařilo vytvořit kompletní řešení pro správu zaměstnanců v terénu, které je charakteristické bezkonkurenční synergií jednotlivých částí.

„Během uplynulých let jsme vytvořili celou řadu řešení pro rychle se rozrůstající počet pracovníků v terénu,“ prohlásil Dan Matthews, technický ředitel společnosti IFS. „Patří sem například mobilní řešení IFS Enterprise Explorer s optimalizovaným rozhraním pro dotykové ovládání nebo série cloudových aplikací pro smartphony IFS Touch Apps. Jsme rádi, že můžeme na tento seznam přidat již čtvrtou generaci mobilních řešení pro profesionální pracovníky servisu a údržby. Mobilita zůstane i v budoucnu strategickou oblastí investic společnosti IFS.“

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com a www.ALTEC.cz.