Tiskové zprávy

Společnost IFS přináší finanční výsledky za I. pololetí 2013

Zveřejněno 31/07/2013 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

ifs_logo_50Společnost IFS v celosvětovém měřítku vykazuje výrazný nárůst výnosů z licencí, kterého se podařilo dosáhnout díky atraktivním řešením pro náročné zákazníky z oblasti strojírenství a výroby, infrastruktury a služeb, obrany a vzdušného prostoru i námořních staveb. Variabilní, cenově výhodné a moderní řešení IFS Aplikace je chytrou volbou pro zákazníky, kteří hledají flexibilní společnost se stabilním zázemím a kvalitními službami.

Výsledky za období leden–červen 2013

• Výnosy z licencí dosáhly 636 miliónů Kč (stejné období 2012: 525 miliónů Kč), zvýšení o 27 % po měnovém přizpůsobení.

• Výnosy z podpory dosáhly 1 374 miliónů Kč (stejné období 2012: 1 362 miliónů Kč), zlepšení o 6 % po měnovém přizpůsobení.

• Výnosy ze služeb dosáhly 1 932 miliónů Kč (stejné období 2012: 1 986 miliónů Kč), zvýšení o 2 % po měnovém přizpůsobení.

• Zisk před úroky a zdaněním dosáhl -78 miliónů Kč (stejné období 2012: 120 miliónů Kč ), včetně mimořádných nákladů na program zvyšování efektivity, které byly vyčísleny na 276 miliónů Kč.

• Cash flow po odečtení investic dosáhl 240 miliónů Kč (stejné období 2012: -204 miliónů Kč).

• Příjmy na akcii po snížení hodnoty vydaných akcií vydáním dalších bez navýšení aktiv dosáhly -3,69 Kč (stejné období 2012: 2,55 Kč).

Výnosy z podpory a služeb se po měnovém přizpůsobení navýšily o 7 %. Další nárůst se vzhledem ke zjednodušení implementace nejnovějších verzí aplikací společnosti IFS i vyšší účasti partnerů neočekává. Navzdory vyšší opatrnosti zákazníků kvůli panující ekonomické situaci ty společnosti, jež potřebují ERP řešení, neváhají investovat i v tomto období. Rovněž se ukazuje, že na trhy má stále větší vliv Cloud, ale pro klíčové provozní systémy ERP – zvláště ve výrobních prostředích – zákazníci upřednostňují možnosti nákupu trvalých licencí a systémů uložených interně ve společnosti. Gartner očekává, že rok 2013 bude rokem průměrného růstu s předpokládaným nárůstem ERP trhu v rozmezí 5–6 procent.

 

 

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com a www.ALTEC.cz.