Tiskové zprávy

Společnost IFS se umístila v Magickém kvadrantu společnosti Gartner na pozici lídra pro trh ERP systémů pro střední výrobní firmy

Zveřejněno 17/02/2016 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

ifs_logo_50IFS se v magickém kvadrantu Gartneru do kategorie lídrů dostala již třetím rokem

Společnost IFS, globální dodavatel podnikových aplikací, se v magickém kvadrantu Gartneru opět umístila mezi lídry. Tentokrát jde o přehled trhu ERP systémů pro středně velké podniky orientující se na výrobu (Gartner Magic Quadrant for Single-Instance ERP for Product Centric Midmarket Companies). V rámci tohoto průzkumu se porovnávali dodavatelé samostatných ERP systémů, které dokáží odpovídající funkčnost zajistit bez potřeby aplikací třetích stran.

Technologický ředitel společnosti IFS Dan Matthews komentoval výsledky průzkumu následujícím způsobem: „Zařazení do kvadrantu lídrů nás samozřejmě těší. Je to důsledkem růstu našeho podnikání, naší odbornosti a v neposlední řadě také kvality sady IFS Aplikace 9. Nejnovější verzi našeho ERP systému trh přijal velmi dobře. Jsme přesvědčeni, že důležitou částí našeho úspěchu je také důraz na to, aby zákazníci mohli řešení IFS nasazovat a používat různými způsoby, proto jsme nedávno např. náš IFS Managed Cloud uvedli také pro platformu Microsoft Azure. Umístění v kvadrantu lídrů vnímáme jako důkaz našeho důrazu na kvalitu produktů a toho, že poskytujeme zákazníkům nástroje, které lze snadno implementovat, aktualizovat i používat.“

 

Podle Gartneru společnosti, které se umístily v kvadrantu lídrů, dokáží sladit neustálou inovaci se schopností vytvářet odpovídající vizi a také ji uskutečňovat. Lídři na trhu ERP systémů pro střední firmy nemusejí být těmi největšími dodavateli z hlediska příjmů, nabízejí ale produkty s robustní funkcionalitou, které dokáží vyřešit hlavní požadavky zákazníků. Lídři zvyšují svůj podíl na trhu a dokáží přesvědčivě vysvětlovat svou strategii vývoje produktů příští generace, takže zákazníci mohou nové verze nasazovat bez výraznějšího narušení svého podnikání. Dodavatelé zařazení do kvadrantu lídrů chápou specifické potřeby středně velkých firem, poskytují ERP systémy orientované na uživatele, nabízejí svá řešení včetně zákaznické podpory napříč regiony a jejich produkty mají nízké celkové náklady na vlastnictví (TCO).

 

Podrobnější informace (v angličtině)

Podrobnější informace o sadě IFS Applikace 9 najdete na webu: http://www.ifsworld.com/cz/solutions/ifs-applications/ifs-applications-9/  Příslušný magický kvadrant společnosti Gartner je k dispozici na http://www4.ifsworld.com/l/5332/2015-12-14/3179lg (po registraci).

 

O sadě IFS Aplikace

IFS Aplikace jsou jediným integrovaným produktem, který podporuje správu čtyř hlavních procesů: Správa služeb a majetku, Výroba, Projekty a Dodavatelský řetězec. Řešení společnosti IFS dnes používají přední společnosti v řadě průmyslových oborů včetně letectví, obranného a automobilového průmyslu, energetiky, utilit, výroby a ropného a plynárenského průmyslu.

 

  • O magickém kvadrantu společnosti Gartner 
  • Autory průzkumu „Magic Quadrant for Singe-Instance ERP for Product Centric Midmarket Companies“ společnosti Gartner jsou Michael Guay, Christian Hestermann, Chris Pang a Nigel Montgomery. Studie byla publikována v prosinci 2015. Společnost Gartner nepropaguje žádného z dodavatelů produktů či služeb uvedených v Magickém kvadrantu a nedoporučuje uživatelům technologií, aby volili pouze dodavatele, kteří se umístili v kvadrantu lídrů. Magický kvadrant neslouží jako doporučení pro konkrétní kroky. Společnost Gartner nepřebírá s ohledem na tento výzkum žádné záruky, výslovné ani mlčky předpokládané. 

 

  • O společnosti IFS
  • Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia, spol. s r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V roce 2014 se partnerem stala také společnost CDC Data, s.r.o. sídlící v Brně. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více na www.IFSWORLD.com. Navštivte IFS Blogs, naše stránky zaměřené na technologie, rozvoj a inovace: http://blogs.ifsworld.com/  Sledujte nás na Twitter: @ifsworld

 

IFS je celosvětově uznávaným lídrem ve vývoji a realizaci podnikového software v oblasti plánování podnikových zdrojů (ERP), řízení aktiv podniku (EAM) a řízení podnikových služeb (ESM). IFS umožňuje zákazníkům v cílových odvětvích být blíže jejich oboru podnikání, pomáhá jim být agilnější a přináší možnost těžit ze změny podmínek. IFS je veřejně obchodovaná společnost (XSTO: IFS) založená v roce 1983 a v současné době má více než 2,700 zaměstnanců. Prostřednictvím svých poboček a partnerů podporuje přes 2,400 zákazníků z celého světa.