Tiskové zprávy

IFS slaví 10 let na českém a slovenském trhu

Zveřejněno 31/03/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

V březnu roku 2000 bylo v České republice založeno zastoupení významného světového dodavatele podnikových informačních systémů, společnosti IFS. V témže roce vzniklo i samostatné zastoupení na Slovensku. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří jsou schopni plnohodnotně zajišťovat lokalizaci, dodávku a implementaci IFS Aplikací na českém a slovenském trhu.

Původním sídlem prvních 18 zaměstnanců se stala kancelář v ulici Hanusova v Praze 6. Prvním generálním ředitelem byl jmenován Petr Homolka, který českou pobočku vedl až do roku 2005. Společnost IFS Czech nabízela svým zákazníkům od prvního dne působení na českém trhu všechny produkty a služby dostupné i v jiných zemích světa, a umožňovala tak lokálním firmám využívat výhod inovativních produktů značky IFS. S růstem společnosti rostly i nároky na prostor, a tak IFS Czech v průběhu svých 10 let vystřídala celkem 4 lokality. Dnes IFS Czech pod vedením Zdeňka Fouse sídlí v moderních prostorách administrativního centra City Tower, nevyšší budově v ČR, na Hvězdově ulici v Praze 4.

„Začátky působení českého zastoupení přinesly pro IFS Aplikace velký nárůst obchodních příležitostí. Podařilo se nám získat významné zákazníky z odvětví průmyslové výroby, obchodu i dopravy,“ říká generální ředitel společnosti IFS Czech Zdeněk Fous. „I když současná ekonomická situace posledních dvou let přináší neustálé zvraty a mění se požadavky zákazníků, dokázali jsme si zachovat rovnoměrný růst. Díky našemu partnerství se společností Altec dokáží IFS Aplikace úspěšně konkurovat jak velkým nadnárodním, tak i menším lokálním dodavatelům ERP řešení,“ dodal.

IFS Aplikace představují plně integrovanou sadu pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Použitím otevřených standardů poskytuje IFS společnostem možnost svobodně kombinovat moderní technologie dalších vedoucích dodavatelů k vytvoření nejefektivnějšího řešení. Vytváří tak proti konkurenci výhodu přizpůsobení se požadavkům zákazníka a dokáže integrovat jeho stávající řešení. Přináší tak nejen výraznou úsporu nákladů, ale i uživatelský komfort. V České republice dnes z výhod IFS Aplikací profituje více než 50 zákazníků.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Bratislavě. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.