Tiskové zprávy

IFS Retail přichází s inovativním řešením plánování sortimentu pro maloobchod

Zveřejněno 19/07/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFS

Společnost IFS Retail uzavřela dohodu o partnerství s americkým dodavatelem řešení plánování sortimentu společností daVinci. IFS Retail se na základě dohody stává výhradním distributorem tohoto řešení na evropském trhu. Systém se stane součástí plně integrovaného balíku end2end retail pro maloobchodní firmy.

Plánování a nákup zboží patří pro maloobchody i velkoobchody mezi nejkritičtější oblasti provozu, proto má pro ně spolehlivá IT podpora zásadní význam. Správný poměr sortimentu od nejvyšší úrovně až po detailní plánování parametrů zboží na úrovni jednotlivých položek je pro zajištění a zvyšování ziskovosti rozhodující. Řešení společnosti daVinci kromě jiného umožňuje firmám vizualizovat uspořádání a obsah obchodu, organizovat plánování podle oddělení nebo produktu a sledovat odhadované marže, ceny a náklady pro různé scénáře.

„Už nějakou dobu jsme hledali řešení, které by odpovídalo specifickým požadavkům plánování sortimentu. Systém společnosti daVinci splnil všechny naše nároky i očekávání. daVinci se plně soustředí pouze na tuto problematiku a má od své přesvědčivé zákaznické základny solidní reference. Věříme, že toto řešení osloví i naše zákazníky,“ řekl Denis Van Nunen, generální ředitel společnosti IFS Retail.

IFS Retail je společný podnik společností IFS a Centric, který spojuje řešení Centric pro prodejní místa, sklady a distribuci s podnikovým informačním systémem IFS Applications. Společný produkt se nazývá end2end retail a poskytuje maloobchodním firmám komplexní, plně integrované a agilní podnikové řešení zahrnující společnou podporu a plán implementace. Snižuje riziko související s integrací a omezuje vysoké náklady spojené s časově náročnými implementacemi systémů ERP v maloobchodních firmách. Řešení IFS pro maloobchod pokrývá celý hodnotový řetězec od plánování a nákupu až po distribuci a řízení obchodních domů. IFS Aplikace podporují všechny zásadní podnikové procesy včetně základní správy dat, automatického doplňování zboží, řízení kampaní, lidských zdrojů a dlouhodobého plánování.

O společnosti daVinci

Řešení společnosti daVinci pomáhá maloobchodníkům a velkoobchodníkům zvyšovat tržby a ziskovost plánováním a nabídkou optimálního sortimentu zákazníkům. Integrací analytických nástrojů business intelligence se znalostí kupujících pomáhá daVinci obchodům utvářet sortiment uzpůsobený vkusu každého trhu. Čerpáním z rozsáhlých zkušeností a přímé znalosti průmyslu překlenuje daVinci mezeru mezi koncepcí a její realizací a pomáhá dostat do obchodů ten správný produkt pro správné zákazníky.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.