Tiskové zprávy

IFS rozšiřuje svou nabídku o časové plánování a optimalizaci mobilní pracovní síly

Zveřejněno 26/10/2010 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFS posiluje svou nabídku pro klienty z oblasti služeb a údržby o rozsáhlejší funkce plánování a optimalizace mobilní pracovní síly. Dochází k tomu díky nově získané spolupráci se společností 360 Scheduling, která je specialistou v oboru časového plánování a dlouhodobě pomáhá organizacím zabývajícími se službami v terénu efektivně plánovat čas a optimalizovat zdroje.

V organizacích, kde stovky servisních techniků pracují u zákazníků na různých místech v terénu, se časové plánování a optimalizace operací stávají často velmi složitými a nepřehlednými. Poskytovatel služeb bývá obvykle vázán dohodou o úrovni služeb (SLA), která reguluje jak reakční dobu, tak i dostupnost a kvalitu služby, je tedy zároveň motivován své zakázky efektivně řídit a především plnit v daných termínech. Správné plnění úkolů přitom závisí na mnoha faktorech a neodpovídá-li výkon dohodou daným parametrům, je poskytovatel služeb zpravidla vystaven riziku penále či pokut. Efektivní plánování tras a lidských zdrojů je proto vedle plánování nástrojů a vybavení skutečně nezbytné. Nově integrované řešení plánování a optimalizace mobilní pracovní síly, umožní výše zmiňovaným rizikům účelně předcházet.

„Přidání 360 Scheduling do IFS Aplikací umožní firmám těžit z integrovaného a globálního řešení pro optimalizaci mobilní pracovní síly. Díky schopnosti definovat nákladově nejvýhodnější scénáře nebo dodat nejlepší možnou úroveň služeb zákazníkům dává toto řešení uživateli plnou kontrolu nad kvalitou služeb i ziskovostí,“ řekl Zdeněk Fous, ředitel IFS Czech.

Řešení 360 Scheduling je postaveno na technologii cloudu a je tedy dostupné prostřednictvím webových služeb. To znamená, že do této služby mohou vstoupit i organizace, které nepoužívají přímo IFS Aplikace, či zákazníci provozující malé firmy, a mohou začít optimalizovat svůj personál tak, aby lépe splňoval požadavky a očekávání zákazníků. Odvětví služeb je jedním z cílových segmentů společnosti IFS, která nabízí úplné a integrované obchodní řešení řídící celý životní cyklus zákazníků, smluv, strojů a vybavení. Prostřednictvím IFS Aplikací mohou organizace podporovat a zlepšovat obchodní procesy, a to především díky užší spolupráci se zákazníky, dodavateli a subdodavateli. IFS Aplikace zahrnují funkce termínového plánování a optimalizace zdrojů, řízení instalované základny, řízení náhradních dílů, mobilní řešení pro personál v terénu, správu hovorů a případové řízení včetně SLA, to vše propojené s financemi, centrálním nákupem, výrobou a personálním oddělením. Mezi stávající zákazníky společnosti IFS v sektoru služeb patří Hertel, Debut Services, Niscayah, eps, Schultess Maschinen AG, Dalkia, Anticimex, Eltel Networks, Infratek, Gilbarco Autotank a Tomra.

O 360 Scheduling

Společnost 360 Scheduling má kořeny v komplexní číselné analýze a byla dlouho propojena s Nottinghamskou univerzitou. V 90. letech 20. století zakladatelé společnosti vyvinuli sofistikované mapovací a plánovací řešení pro pohotovostní služby. Systém pomohl požárním, policejním a záchranným službám efektivně využívat jejich zdroje a splnit zákonné SLA v řádu minut. Ambulance čekající ve strategických lokalitách spíše než na stanicích se coby přímý výsledek tohoto systému staly běžným jevem.

Společnost 360 Scheduling byla založena v roce 2002 s cílem proměnit své unikátní zkušenosti s časovým plánováním do nového softwarového prostředí zaměřeného na služby v terénu. Přijetí nejmodernější technologie využívající internetové revoluce znamenalo, že jakákoli společnost s mobilní pracovní silou bez ohledu na svou velikost může nyní těžit z řešení časového plánování společnosti 360 Scheduling, která jsou nejlepší ve své třídě. Od té doby společnost 360 Scheduling pracuje s organizacemi zabývajícími se službami v terénu, aby jim pomohla efektivně plánovat čas a optimalizovat zdroje, aby mohly plnit stále se rozšiřující spektrum SLA.

Dnes tým společnosti 360 Scheduling nadále zahrnuje přední matematiky, odborníky na časové plánování a specialisty na služby v terénu. Sídlí v Strelley Hall na předměstí Nottinghamu.

Více informací o 360 Scheduling získáte na adrese www.360scheduling.com.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.