Tiskové zprávy

IFS získala ocenění za nejlepší případovou studii roku 2010 v oboru výroba a průmysl

Zveřejněno 15/12/2010 | Kategorie : Altec,IFS Czech,Tiskové zprávy |

IFS

Dne 29.11.2010 převzal ředitel IFS Czech Zdeněk Fous z rukou šéfredaktora časopisu CIO Business World Lukáše Erbena cenu za nejlepší případovou studii v oboru výroba a průmysl za rok 2010. Ocenění získala případová studie popisující přínosy implementace informačního systému IFS Aplikace ve společnosti Imtradex.

„Cesta od náročného výběrového řízení, ve kterém zvítězil náš implementační partner, společnost ALTEC, přes implementaci systému IFS Aplikace ve společnosti Imtradex, až po zavedení systému do ostrého provozu nebyla úplně jednoduchá a trvala téměř celý rok,“ říká Zdeněk Fous. „O to více si vážíme tohoto ocenění, které patří nejen tvůrcům případové studie, ale hlavně všem, kteří se na úspěšném projektu v Imtradexu podíleli.“

Stěžejním úkolem celé implementace bylo pokrýt řízení všech výrobních procesů, včetně technické přípravy a sledování souvisejících, především finančních toků. Zakázkový typ výroby skladovacích systémů vyžadoval dostatečně flexibilní řešení, které by se dalo přizpůsobit „realitě firmy“. Nejdůležitější bylo správně postihnout složitost podnikových procesů a do informačního systému zakomponovat individuální řízení výroby jednotlivých segmentů, rozdílnou výrobní dokumentaci, způsob zajišťování materiálu i řízení požadavků na externí služby.

Informační systém IFS Aplikace je v Imtradexu v ostrém provozu od 1. ledna 2009. Jeho spuštění se tak odehrálo přímo v období, kdy se již naplno projevovala hospodářská krize a společnost Imtradex, se díky implementaci IFS Aplikací změnila zcela od základu. Došlo ke sjednocení pracovních postupů a unifikaci procesů, a tím k zavedení většího pořádku. Na všech úrovních rozhodování nyní systém poskytuje větší přehlednost a umožňuje manažerům lépe sledovat náklady a dodací termíny, což významně přispívá ke konkurenceschopnosti společnosti.

O společnosti Imtradex

Akciová společnost Imtradex byla založena v roce 1990 a v současnosti patří k předním dodavatelům skladovacích systémů v České republice. Imtradex dodává paletové, konzolové a policové regálové systémy jak stabilní, tak v pojízdném provedení, přičemž velkou část dodávaného sortimentu vyrábí ve vlastním závodě v Nivnici. Společnost 95 % své produkce vyváží do zahraničí, kde prostřednictvím obchodních partnerů oslovuje zákazníky po celé Evropě. Částí sortimentu, především pojízdnými skladovacími zařízeními, se jí podařilo prosadit i ve vzdálenějších zemích, jako jsou Spojené státy, Rusko nebo Hongkong. Více informací naleznete na www.IMTRADEX.cz.

O společnosti ALTEC

Společnost ALTEC je česká softwarová firma založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. ALTEC vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC. Více informací naleznete na www.ALTEC.cz.