Tiskové zprávy

NEC přichází s prvními „pay-as-you-go“ IFS Aplikacemi v cloudu

Zveřejněno 23/01/2011 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

Společnosti NEC a IFS oznámily rozšíření spolupráce, jejímž cílem je poskytovat IFS Aplikace jako     hostovanou službu, kterou poskytují cloudově orientovaná datová centra1 NEC. Tato služba bude nabízet  komponenty IFS Aplikací, které podporují funkcionalitu financí, dodavatelského řetězce a výroby včetně doplňků (add-on) vyvinutých společností NEC. NEC již začíná tyto hostované služby prodávat, zahájení dodávek se pak očekává v dubnu 2011. NEC je tak první, kdo celosvětově nabízí IFS Aplikace jako službu v cloudu a během následujících pěti let chce takto získat 50 zákazníků.

Jednou z význačných vlastností této nabídky je, že IFS Aplikace jsou založené na komponentách, což je základní charakteristikou na služby orientované architektury IFS. Zákazníci si tak mohou vybrat komponenty na základě podnikových prostředí a strategických požadavků a implementovat flexibilní systém při současném snížení celkových nákladů na vlastnictví (TCO). NEC odhaduje, že zákazník by mohl během pěti let ušetřit více než 30 % TCO ve srovnání s řešením, které používá běžné metody implementace systému.

Od roku 1997, kdy začalo partnerství společností NEC a IFS, vyvíjí NEC ve spolupráci s IFS doplňky, které mají plnit specifické požadavky japonských společností. NEC zavedla rovněž globální podpůrnou síť a dosud implementovala 130 systémů, z toho jednu třetinu pro zákazníky mimo Japonsko, zejména v Asii. „Nová spolupráce založená na službách cloudu zlepší a rozvine partnerství mezi NEC a IFS,“ řekl Yasujiro Ryuno, Associate Senior Vice President společnosti NEC. „Naše spolupráce má dlouhou a úspěšnou historii a tato nová iniciativa bude velmi atraktivní pro společnosti, které hledají agilní podnikové řešení. Architektura IFS Aplikací založená na komponentách umožňuje zákazníkovi zavádět tuto funkci krok za krokem.“

Používání této služby se účtuje jako měsíční poplatek na modul a uživatele, což přináší nižší náklady za služby, stanovení poplatku se odvíjí i od velikosti podniku zákazníka. Nabídka zahrnuje doplňky, které vyvinuly společnosti NEC a IFS pro japonské firmy, jako jsou firemní bankovnictví, fakturace a globální řídicí funkce nabídky a poptávky. K dispozici je více než 30 modulů. Tato služba podporuje několik jazyků, měn a míst a umožňuje zákazníkům integrovat systémy pro několik výrobních a/nebo prodejních míst v zámoří s cílem posílit jejich řízení. Společnost NEC také nabízí specializované poradenské služby od optimalizace podniku zákazníka pomocí služby cloudu až po samotnou instalaci softwaru.

„Hosting IFS Aplikací v cloudu je přirozený vývoj tradičního konceptu hostovaných služeb a jsme potěšeni, že náš partner NEC jej svým zákazníkům nabízí,“ řekl Dan Matthews, CTO ve společnosti IFS. „Cloud hosting a software plus služby (S+S) jsou dle našeho názoru oblasti, ve kterých zákazníci IFS od samého počátku pocítí přínosy nových možností, které přicházejí spolu s modelem cloud computingu.“ Společnost NEC nedávno přizpůsobila své interní počítačové systémy více ke cloudově orientovanému modelu. Díky praktickým znalostem této oblasti poskytuje nyní kompletní návrhy, včetně pokročilých poradenských služeb, a služby průmyslových/podnikových aplikací pro optimalizaci IFS Aplikací jako služby v cloudu.

1 Cloudově orientované datové centrum

Je založeno na ověřeném systémovém modelu vyvinutém společností NEC pro její vlastní interní IT systémy i pro externí použití. Tvoří je hardware, OS a middleware. Kromě tohoto tuzemského datového centra přidává NEC zámořská datová centra spojená sítí, čímž zákazníkům nabízí vysoce spolehlivé a centrálně řízené IT prostředí.

O společnosti NEC

Společnost NEC je leaderem v oblasti integrace IT a síťových technologií, které jsou přínosem pro podniky a lidi po celém světě. NEC poskytuje kombinace produktů a řešení, které využívají zkušeností a globálních zdrojů společnosti, její pokročilé technologie tak plní složité a neustále se měnící potřeby zákazníků. NEC nabízí více než 100 let zkušeností v oblasti technologických inovací, jejichž cílem je posílit lidi, podniky a společnost. Více informací o společnosti NEC naleznete na adrese www.NEC.com

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.