Tiskové zprávy

Alitalia řídí servis letadel s pomocí IFS Aplikací

Zveřejněno 02/06/2011 | Kategorie : IFS Czech,Tiskové zprávy |

Alitalia Maintenance Systems (AMS), významná společnost zabývající se údržbou, servisem a generálními opravami motorů letadel, se rozhodla pro implementaci podnikového řešení IFS Aplikace. Kontrakt v hodnotě více než 1 milión eur má přinést optimalizaci procesů a zkrácení doby obrátky.

Hlavním přínosem IFS Aplikací bude pro společnost AMS přesná dokumentace všech procesů a pracovních činností a jejich optimalizace. Do konce roku 2011 budou do ERP systému plně integrovány i procesy z oblasti pravidelného i operativního servisu a oprav (Maintenance, repair and operations – MRO), což zkrátí dobu obrátky a zefektivní plánování údržby a náhradních dílů. Díky provázanosti s ostatními moduly ERP systému, především s modulem pro řízení lidských zdrojů, dodavatelského řetězce a financí navíc celý systém umožní jednoduché přidělování zdrojů, materiálů i časových rámců a vše ukáže v souvislostech s náklady.

„IFS Aplikace představují vedle výkonného a efektivního nástroje pro řízení podnikových procesů také to nejlepší řešení pro řízení údržby. Díky propracovanému konceptu pružné implementace lze toto řešení zavést skutečně rychle, a realizovat tak plánovanou strategii růstu naší společnosti. Velký dojem na nás udělaly také bohaté zkušenosti společnosti IFS v daném odvětví a vysoká úroveň kompetence, kterou prokázali konzultanti IFS v oblasti letectví a obrany, a zejména pak v procesech generálních oprav motorů,“ říká Giancarlo Rago, vedoucí oddělení nákupů a IT společnosti AMS.

Letecký průmysl a obrana jsou jedním z cílových tržních segmentů IFS. IFS Aplikace poskytují standardní řešení založená na těch nejlepších komponentách a podporují logistiku založenou na výkonu (Performance-Based Logistics, PBL), logistiku dodavatelů (Contractor Logistics Support, CLS), programy pro operátory vozového parku a také řešení pro údržbu, opravy a generální opravy (MRO) v segmentu obrany, správu majetku a vozového parku, řízení dodavatelského řetězce a řízení životního cyklu výrobků.

V České republice a na Slovensku mezi nejvýznamnější zákazníky IFS patří např. společnosti TOSHULIN, ZAT, BONATRANS či I.D.C. Holding. Celosvětově se pak k zákazníkům společnosti IFS řadí například Armáda Spojených států a Velitelství zásobování USAF (AFMC), britská armáda a námořnictvo nebo norské námořnictvo a letectvo, stejně jako konsorcium Eurofighter. Z komerčních dílen MRO a poskytovatelů služeb jsou to Bristow Helicopters, Aero-Dienst GmbH, K&L Microwave, Hawker Pacific, Ensign Bickford, Todd Pacific Shipyards a Lufthansa Technik Qantas (LTQ, dříve známá jako Jet Turbine Systems). IFS navíc poskytuje řešení pro původní výrobce zařízení (OEM), jako např. General Dynamics, Lockheed Martin, BAE SYSTEMS, Saab a GE Aircraft Engines.

O společnosti Alitalia Maintenance Systems

Alitalia Maintenance Systems (AMS) je rozdělena mezi Iniziativa Prima (66 %), European Advanced Technology (19 %) a Alitalia‐Compagnia Aerea Italiana (15 %). Tuto společnost tvoří přibližně 400 specializovaných techniků, kteří provádějí údržbu a generální opravy motorů vozového parku Alitalia a třetích stran z různých zemí. Společnost AMS sídlí na letišti Fiumicino v moderním závodu vybaveném špičkovými zařízeními, která dokážou ročně odbavit 100 motorů a 200 pomocných zdrojů energie (Auxiliary Power Unit, APU). Další informace o společnosti AMS najdete na webových stránkách: www.ALITALIAMAINTENANCESYSTEMS.it

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.