Tiskové zprávy

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila novou strategii, jejíž cílem je zefektivnění a zjednodušení společnosti tak, aby přinesla výrazně lepší výkon pro zákazníky a partnery.

Zveřejněno 24/01/2013 | Kategorie : Symantec,Tiskové zprávy |

logo_symantec_small_okStrategie

“Symantec strategie je jasná: chceme umožnit lidem, firmám a zemím zaměřit svou energii a čas na dosažení jejich ambicí a soustředit se na své podnikání místo plýtvání energií na udržování bezpečnosti a ochrany svých digitálních informací,” řekl Steve Bennett, prezident a CEO společnosti Symantec. “Úkolem Symantecu je dělat věci lépe a jednodušeji pro naše zákazníky a partnery. Naše cesta je jednoduchá: nabídnout lepší produkty a služby šité přímo na míru pro zákazníky, aby pro ně bylo snazší je prozkoumat, objednat, koupit, používat a samozřejmě dostat pomoc a podporu, kterou potřebují.“

Nabídky

Cílem Symantecu je i nadále zlepšovat své stávající produkty a služby a zároveň vyvíjet nové, inovativní produkty a služby, které řeší aktuální nebo dosud neřešené potřeby. Postupem času budou mít zákazníci možnost volit produkty a řešení, která odpovídají jejich potřebám a poskytnou lepší hodnotu. Symantec se zaměřuje na 10 klíčových oblastí, které kombinují existující produkty a služby do nových, inovativních a komplexních řešení. Celkový proces vývoje se odhaduje na šest až 24 měsíců v závislosti na konkrétní nabídce.

Klíčovými oblastmi jsou:

Mobile Workforce Productivity, Norton Protection, Norton Cloud,služby informační bezpečnosti, Identity / Content-Aware Security Gateway, Data Center Security, Business Continuity, Integrovaný Backup , Cloud-Based Information Management a Object Storage Platform.

Symantec zvýší investice do výzkumu a vývoje, aby produkty lépe vyhovovaly potřebám nové generace. Podpoří vytvoření strategických partnerství, což pomůže zákazníkům udržet si stále náročnější ochranu na úrovni koncových bodů, sítě a datových center. „S našimi zdroji a know-how máme lepší pozici k uspokojení potřeb zákazníků než kdokoliv jiný. Máme dostatečné zdroje a tato nová strategie zlepší jak naše zaměření, tak i realizaci. Máme také dostatečné znalosti a zkušenosti zaměřit se na budoucí potřeby zákazníků. Je to otázka inovací a vývoje nových technologií“, dodává Steve Bennett.

Provoz a organizace

“Symantec je silná společnost s vedoucí pozicí na trhu, s hodnotnou značkou a velkým počtem zaměstnanců,” říká Bennett. “Představitelé této společnosti nám zanechali vynikající aktiva, na kterých můžeme stavět a pohnout se kupředu. Dalším krokem je nutná změna, která nám umožní rychleji se přizpůsobit trhu a navázat na tradičně vysokou úroveň poskytované hodnoty pro naše zaměstnance, zákazníky, partnery i akcionáře.” Symantec připravuje jednodušší organizační strukturu, snížení počtu zaměstnanců ve středním managementu a sjednocení vývojových pracovišť.

 

Finance

V nové strategii a operačním plánu se zavázal Symantec k více než 5% organickému růstu výnosů a zlepšení provozní marže o 30% v průběhu dvou až tří let.

Ve fiskálním roce 2014 je očekáván organický růst výnosů mezi 0% a 2% . Odhadem 275mil. dolarů vyplacených na odstupném ovlivní cash flow v průběhu fiskálního roku 2014.

Více informací najdete na:

• Blog Post: Symantec’s New Direction

• Follow Symantec on Twitter

• Join Symantec on Facebook

• View Symantec’s SlideShare Channel

• Subscribe to Symantec News RSS Feed

• Visit Symantec Connect Business Community

 

 

O společnosti Symantec

Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování řešení zabezpečení, úložišť a správy systémů, která pomáhají jednotlivým zákazníkům i organizacím zabezpečit a spravovat informace. Software a služby chrání komplexněji a efektivněji před více riziky a ve více místech a poskytují jistotu při užívání a ukládání informací. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.